Munkaerő-kölcsönzés

Munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés olyan tevékenység, amelynek keretében a Kölcsönadó (Jobconcept) a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló Munkavállalót ellenérték fejében munkavégzésre a Kölcsönvevőnek (Partner) átengedi. Kölcsönadó: az a munkáltató (Jobconcept), aki a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót munkavégzésre, kölcsönzés keretében a kölcsönvevőnek átengedi és munkáltatói jogait, illetve kötelezettségeit a kölcsönvevővel megosztva gyakorolja. Kölcsönvevő: az a munkáltató (a Partner), aki a kölcsönzés keretében átengedett munkavállalót foglalkoztatja és munkáltatói jogait, illetve kötelezettségeit a kölcsönbeadóval megosztva gyakorolja. Kölcsönvevő munkáltató, bármelyik munkáltató lehet.

Munkaerő-kölcsönzés előnyei

 • A kölcsönzött munkavállaló nem számít bele a Partner statisztikai létszámába. Ez az előny főként a multinacionális vállalatoknál jelentkezik, mivel ott jellemző az egyes munkaterületek terén létszámkeret megállapítása a központ felől. A munkaerő-kölcsönzés teret ad a szabályos bővülésnek, a kiírt teljesítési adatok megtartása mellett!
 • A Munka Törvénykönyve 90 napban maximalizálja a próbaidő mértékét. Ennyi idő azonban gyakran nem elegendő arra, hogy a munkatárs igazi tudása nyilvánvalóvá váljon Partnerünk előtt. A munkaerő-kölcsönzést try&hire módszerrel vegyítve (ekkor a munkavállaló egy meghatározott ideig kölcsönzés keretén belül végzi a munkát, majd a Partner saját állományába kerül) azonban alkalmas arra, hogy a dolgozó valódi teljesítményének és tudásának megismerésére több idő álljon a Partner rendelkezésére!
 • Megnövekedett rendelések, szabadság,betegség, szezonális munka idejére gyors megoldást jelenhet. Költséghatékonysága mellett a piac kihívásaira rugalmasságot és gyors reagálást tesz lehetővé.
 • Egyetlen számla kiegyenlítésével megoldható a munkaerő-gazdálkodási feladatok döntő többsége, növekszik az elszámolható költségek mértéke.
 • Megszűnik a toborzásra és a kiválasztásra fordított munkaórák és költségek túlnyomó része, illetve megszűnik a bérelszámolás adminisztrációs terhe. Az így felszabadult erőforrások átcsoportosíthatóak más célokra.
 • Naprakészen követhetőek a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok változásai.
 • A statisztikai és egyéb bejelentési kötelezettségek átkerülnek a munkaerőt kölcsönadó munkáltatóhoz.
 • Megszűnnek a munkaügy operatív terhei.
 • Csökkenthetőek a szabadságok és a táppénzes állományok negatív hatásai.
 • Jelentősen szűkül a munkaadói szerepből fakadó felelősségek köre.
 • Gyorsan és rugalmasan talál megfelelően képzett munkaerőt.

Lépjen velünk kapcsolatba.

Küldjön üzenetet! Munkatársaink egy napon belül felveszik önnel a kapcsolatot.
Kapcsolat

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy irodánk további rendelkezésig zárva tart az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából, az Ön és kollégáink egészségének, biztonságának megóvása érdekében.

Kérjük, hogy ezen időszakban válassza szokott és ismert elérhetőségét kollégáinknak a kapcsolatfelvételre, ők otthoni munkavégzésben végzik tovább a feladatukat, így segítséget tudnak nyújtani mindenben Önnek.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, további intézkedést szükség esetén ennek ismeretében teszünk.